Preloader

Imate pitanja? 01 / 4576 666

Certifikati

U današnje vrijeme, značaj međunarodno priznatih ispita i diploma engleskog jezika sve je veći, bez obzira ukoliko Vam je ova diploma potrebna radi studija u inozemstvu, napredovanja u karijeri, rada u inozemstvu ili zato što jednostavno želite provjeriti i certificirati svoj nivo znanja engleskog jezika.

LCCI (London Chamber of Commerce and Industry) ispiti

LINGUA GRUPA  svojim polaznicima omogućuje polaganje I dobivanje certifikata koji izdaje Londonska gospodarska komora, LCCI International Qualifications (Međunarodne kvalifikacije Londonske gospodarske komore).
Londonska gospodarska komora (London Chamber of Commerce and Industry – LCCI) već više od 100 godina organizira profesionalne tečajeve koji na globalnom nivou imaju reputaciju visoko specijaliziranih programa za potrebe različitih industrija.
Kada se Londonska gospodarska komora 2002. godine udružila s Goal Plc, organizacijom koja je bila pionir u korištenju suvremenih tehnologija u testiranju, prije svega Interneta, formiran je Međunarodni centar za razvoj obrazovanja (Educaton Developmnet International – EDI).
Danas LCCI i EDI imaju više od 5000 centara u preko 120 zemalja u svijetu. Oko 250.000 zaposlenih i studenata se svake godine odluči za unapređenje svojih vještina stjecanjem ovih kvalifikacija.
Ova organizacija prepoznaje potrebu izdavanja važećih i pouzdanih kvalifikacija koje su na globalnom nivou prihvatljive kao dokaz stručnosti i uspjeha.
Međunarodne kvalifikacije Londonske gospodarske komore (LCCI) su akreditirane i priznate od strane vlada, odnosno ministarstava obrazovanja mnogih država.Svoja znanja su, putem strukovnih programa, unaprijedili zasposleni u mnogobrojnim kompanijama.
Među njima su, na primer, i zaposleni u kompanijama IBM, Mercedes-Benz, Motorola, Hewlett Packard, Opel, Sony, Lufthansa, Federal Express, Deutsche Bank i mnogi drugi.

Cambridge ESOL ispiti

ESOL (English for Speakers of Other Languages) je ogranak University of Cambridge koji provodi međunarodne ispite iz engleskog jezika za one kojima to nije materinji jezik.

Osnovan je još 1913 god te se svojom reputacijom dokazao kao vodeća svjetska institucija u testiranju engleskog kao stranog jezika. Svake godine preko dva milijuna kandidata iz 135 zemalja svijeta pristupi Cambridge ESOL ispitima kako bi dobili međunarodno priznatu diplomu o znanju jezika.
O ozbiljnosti takve diplome svjedoči i činjenica da veliki broj međunarodnih visokih obrazovnih institucija kao i svjetski poznatih tvrtki traži upravo Cambridge ESOL Certificate kao potvrdu o nivou znanja engleskog jezika za svoje buduće studente i zaposlenike.
LINGUA GRUPA priprema polaznike za polaganje ispita za sljedeće međunarodne certifikate: KET, PET, FCE, CAE, CPE, IELTS i BEC.
KET
 (Key English Test) je prvi nivo Cambridge ispita za kandidate kojima engleski nije maternji jezik. KET osposobljava polaznike za razumijevanje glavnog smisla jednostavnih tekstova, obavijesti i uputstava, te za pismenu i usmenu komunikaciju u najjednostavnijim situacijama.
PET (Preliminary English Test) je drugi nivo Cambridge ispita za kandidate kojima engleski nije maternji jezik. PET osposobljava polaznike za korištenje engleskog jezika u svakodnevnoj pisanoj i govornoj komunikaciji, u situacijama koje zahtijevaju predvidljivu upotrebu jezika, kao što je čitanje jednostavnih udžbenika i članaka, pisanje jednostavnih osobnih dopisa ili hvatanje bilješki tijekom sastanka.
FCE (First Certificate in English) je treći nivo Cambridge ispita za kandidate kojima engleski nije maternji jezik. FCE osposobljava polaznike za pouzdano korištenje jezika u cijelom rasponu pisane i govorne komunikacije, u najrazličitijim situacijama, uključujući posao i studije. Uspješni kandidati ovladavaju širokim rasponom vokabulara, sposobni su izgraditi argument i koristiti ga u brojnim komunikacijskim stilovima, prepoznati i koristiti konvencionalne izraze ljubaznosti i formalnosti.
CAE (Certificate in Advanced English) je četvrti nivo Cambridge ispita za kandidate kojima engleski nije maternji jezik. CAE osposobljava polaznika za  pouzdano korištenje engleskog jezika u svim aspektima svakodnevnog života, uključujući posao , društvene i profesionalne situacije, te više obrazovanje.
CPE
 (Cambridge Certificate of Proficiency in English) je najviši nivo Cambridge ispita za kandidate koijma je engleski drugi govorni jezik. CPE osposobljava polaznika za funkcionalno i efikasno korištenje engleskog jezika u gotovo svim kontekstima tj. približno standardu engleskog jezika ljudi čiji je to maternji jezik.
www.cambridgeesol.org