Česta pitanja

Česta pitanja

Za sva pitanja o tečaju, sadržaju ili terminima obratite se na info@linguagrupa.hr.

Za tehničke poteškoće obratite se službi za korisnike
na support@linguagrupa.com


Kako upisati tečaj? 
1.     Prvo se besplatno registrirajte na sljedećoj web-stranici: http://www.linguagrupa.com/lms/login/index.php  
2.     Nakon što potvrdite registraciju klikom na link koji će Vam stići mailom, pomoću koda koji ste dobili možete upisati tečaj. Najprije riješite inicijalni test koji će vam preporučiti odgovarajući stupanj. Nakon odabira i upisa tečaja, za pristup će Vam trebati samo korisničko ime i lozinka. 

Nije mi stigao registracijski email. Što da radim?

Obratite se na support@linguagrupa.com i naša služba za korisnike će dovršiti Vašu registraciju.

Kako ući na predavanje u virtualnoj učionici?

Nastava se odvija preko programa Microsoft Lync Attendee kojeg možete besplatno preuzeti na adresi: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=15755

U kalendaru vašeg tečaja je već upisan raspored sati u virtualnoj učionici. Svaki sat ima svoju temu. Tamo ćete kliknuti na naznačeni link i automatski ući u virtualnu učionicu preko svog pretraživača. Preporučujemo Internet Explorer. 

Upisao sam se na tečaj englekog a već su prošle 203 lekcije.
U kalendaru su upisana predavanja samo za ovaj tjedan i poslije nema ništa. Zar je tečaj pri kraju?
Predavanja se u kalendar upisuju svaki tjedan pa ih niti ne možete vidjeti mjesec dana unaprijed. Lekcije se na listu također dodaju tjednim ritmom. Ako ste upisali engleski, na raspolaganju imate velikih broj starih lekcija iz arhive. Da biste znali od koje lekcije pratite tečaj, pogledajte u kalendar nakon upisa i nađite prvo iduće predavanje. Od te lekcije pratite svoj tečaj. Lekcije iz arhive možete rješavati, ali niste obavezni i one neće biti u Vašem završnom ispitu.

Što je točno uključeno u tečaj? 
  • pristup virtualnoj učionici 
  • pristup vježbama i zadacima   
  • završni ispit i svjedodžba – ako je tako naznačeno
Koji su uvjeti za pristup završnom ispitu?
Nakon odslušanih 3 mjeseca tečaja, redovitog rješavanja vježbi i prisustva na predavanjima stičete pravo na pristup završnom ispitu koji se sastoji od pismenog i usmenog dijela. Nakon uspješno položenog ispita u svjedodžbu se upisuje CEF stupanj na temelju pokazanog znanja. Za završni ispit se pred kraj svog tečaja možete najaviti na info@linguagrupa.hr. Preporučujemo da to napravite 2 tjedna prije kraja svog tečaja da biste stigli ponavljati jer nakon što Vas sustav ispiše (jer je prošlo 3 mjeseca), nećete više imati pristup tečaju i vježbama.  

Koji stupanj ću dobiti u diplomi?

U diplomi će biti stupanj koji odražava znanje pokazano na ispitu, bez obzira na to kojeg je stupnja bio tečaj koji ste pohađali. Stupnjevanje je postavljeno prema europskom CEF strandardu, kojem više možete pročitati ovdje: http://hr.wikipedia.org/wiki/Zajedni%C4%8Dki_europski_referentni_okvir_za_jezike  

Jesu li mi potrebne knjige?
  
Ne, svi materijali, vježbe i prezentacijski videoisječci su dostupni na LMS-u. 

Koju opremu moram imati?
  • Računalo s pristupom internetu 
  • Headset (slušalice s mikrofonom), ako želite sudjelovati u nastavi. Ako samo slušate, dovoljan je zvučnik Vašeg računala
Web-kamera nije nužna. 

Koji je trošak opreme?
  
Pretpostavljamo da biste morali nabaviti jedino headset. Dovoljan je standardan model od oko 100 kn. Kamera nije nužna. 

Koliko traje sat u virtualnoj učionici?  
Nastavni sat traje 35 minuta. Svaki tjedan imate po 4 nastavna sata raspoređenih u jutarnjim i popodnevnim terminima. 

Što ako kasnim na sat?
  
Priključiti se možete u svakom trenutku. 

Što ako dođem mnogo ranije?
  
Ako ste ušli u virtualnu učionicu mnogo ranije, bit ćete isključeni nakon nekoliko minuta iz sigurnosnih razloga. Priključite se opet bliže zakazanom vremenu. 

Što ako nemam kameru?
  
Kamera nije nužna za sudjelovanje. Normalno ćete moći pratiti sat. 

Što ako nemam mikrofon?  

Moći ćete ući u virtualnu učionicu i slušati predavanje, no nećete moći sudjelovati. 

Mogu li dobiti računalni virus?
  
Ne. Materijale koje vidite u virtualnoj učionici nemaju doticaja s vašim računalom, a sve što skinete s LMS-a je prošlo višestruka skeniranja. 

Postoji li poseban bonton u virtualnoj učionici?  
Primjenjuju se uobičajena pravila pristojnog ponašanja, posebice kad je u pitanju upadanje u riječ. No, postoji i nekoliko drugih pravila:  
1.     kada predavač objašnjava određenu cjelinu, neka vaš mikrofon bude ugašen. Ako imate pitanja, slobodno upalite mikrofon i pitajte.  
2.     ako za vrijeme sata ne možete aktivno sudjelovati, ugasite vaš mikrofon da vaši pozadinski zvukovi ne ometaju druge sudionike – to se odnosi na lavež pasa, glasnu glazbu, zvonjavu telefona, ukućane koji razgovaraju. Mikrofon malo odmaknite od usta jer puhanje u njega proizvodi veliku buku koja ometa nastavu.
3.     program Vam omogućava da po zaslonu tipkate i crtate, no suzdržite se od samoinicijativnog rješavanja zadataka i dopustite predavaču da vodi sat i vaše znanje onim tempom koji smatra odgovarajućim. Imajte na umu da je učionica mjesto za slobodnu razmjenu ideja i pitanja, i da svi imaju pravo sudjelovati. Lingua Grupa zadržava pravo isključenja iz virtualne učionice onih polaznika koji vrijeđaju ili omalovažavaju druge ili na druge načine onemogućavaju nastavu.

Što ako kvaliteta zvuka nije zadovoljavajuća?  

Provjerite jeste li dovoljno pojačali ton i isključite druge aplikacije dok ste u virtualnoj učionici. Ako ste bežično spojeni na Internet, kvaliteta Vaše veze je možda slabija.

Zašto nema snimke cijelog predavanja?

Zakon brani snimanje drugih osoba i objavljivanje takvih snimaka u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka SVIH sudionika.

Ne stižem na jutarnja predavanja, kako nadoknaditi propušteno?

Jednom tjedno u poslijepodnevnom terminu imate sat ponavljanja prethodne 3 lekcije, te u svakoj lekciji imate snimku koja će Vam objasniti nastavnu cjelinu. Naravno, sva dodatna pitanja možete uputiti predavaču u virtualnoj učionici.  

Što je LMS?  

LMS znači Learning Management System. To je web stranica na kojoj pristupate virtualnoj učionici te svim popratnim materijalima i vježbama kojima možete izvježbati svoju gramatiku, vokabular. Vježbe su interaktivne, što znači da rezultat dobijete odmah, i ako niste zadovoljni, vježbu možete ponoviti onoliko puta koliko želite.  U bilo koje doba dana ili noći.

Što želite od jezika?

Sada stvarno mogu reći da sam u ovom poslu dugo, iako tek na polovini radnog vijeka,  al ne hvata me uopće kriza srednjih godina i ne razmišljam o promjeni karijere. Zašto?  Sve se tako strahovito i brzo mijenja,  sve je novo i drugačije a opet sveti cilj nas teachera uvijek ostaje isti – naučiti ljude strani jezik. No ja mislim da... Doznaj više